Social

#dmitri medvedev #rusia mandat prezidential #prelungire mandat prezidential

Medvedev a semnat pentru mandatul prezidential de sase ani

Presedintele rus Dmitri Medvedev a semnat marti reforma constitutionala ce prelungeste de la patru la sase ani mandatul prezidential , permitand intrarea sa in vigoare incepand cu urmatoarele alegeri prezidentiale , prevazute in 2012, informeaza AFP.

Reforma a fost adoptata in timp record, in mai putin de doua luni, Medvedev insusi propunand-o la inceputul lunii noiembrie.

Intre timp, cele doua camere ale Parlamentului au adoptat modificarea constitutionala, ca si cele 83 de parlamente regionale ale Federatiei Ruse. Medvedev declarase ca prelungirea mandatului prezidential i se pare necesara pentru a garanta stabilitatea politica a Rusiei.

Doar deputatii comunisti au votat impotriva propunerii in Parlament . Aceasta modificare a Constitutiei provocase noi speculatii cu privire la o eventuala revenire la Kremlin a premierului Vladimir Putin, care se retrasese de la presedintie anul acesta, dupa doua mandate consecutive de patru ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea