Social

#scoala #elev #curs #meditatie #ore

Meditatiile, institutionalizate prin noul Cod al Educatiei

Elevii romani vor putea primi meditatii la scoala, dupa orele de curs. Potrivit noului Cod al Educatiei, in scolile din toata tara va incepe un program, “Scoala dupa scoala”, prin care elevii care au nevoie de ore suplimentare de invatare, vor putea beneficia de acestea, contra cost .

Astfel, orice parinte care considera ca micutul sau are nevoie de mai multa munca pentru a face fata programei scolare va putea, in schimbul unei taxe, sa-si trimita copilulul la meditatii, tinute chiar in incinta scolii, dupa cum anunta Adevarul.

Odata cu programul “Scoala dupa scoala”, se va da startul institutionalizarii meditatiilor printr-un program national , care va stabili si metodologia prin care unitatile de invatamant si autoritatile locale asigura conditiile necesare pentru servirea mesei, activitati recreative si de invatare.


Acest numar de ore suplimentare nu va putea fi mai mare de opt, iar programul va stabili si modul in care profesorii care participa la proiect vor fi normati. In plus, proiectul Codului educatiei pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea propune limitarea orelor petrecute la scoala la 20, pentru invatamantul primar si la 30, pentru invatamantul secundar.

In plus, elevii nu vor avea voie sa aiba deschise telefianele mobile in timpul orelor si nici sa organizeze ori sa participe la actiuni de protest, daca acest lucru afecteaza desfasurarea activitatii de invatamant sau prezenta la ore.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea