Social

#avertizari medici #aertizari # valul trei #virgil musta #valul trei pandemie #valul trei coronavirus

Medicul Virgil Musta, despre valul trei: “Spitalele nu vor face fata”

Specialistii din sanatate avertizeaza ca noile tulpini de coronavirus, pe langa faptul ca sunt mai contagioase, duc si la forme mai severe ale bolii. Acest lucru se observa deja in numarul de cazuri care necesita spitalizare si igrijiri la sectiile ATI.

 

Medicul Virgil Musta, seful Sectiei de boli infectioase de la Spitalul “Victo Babes” din Timisoara, a afirmat ca noile tulpini de coronavirus sunt mai infectioase si provoaca forme mai grave. De aici si numarul mai mare de pacienti tot mai tineri, care ajung cu forme grave la spital.

"Se pare ca tulpinile care circula la ora actuala, in afara faptului ca sunt mai contagioase, s-ar putea sa fie si mai patogene, ceea ce face ca evolutia unei boli sa fie mai rapida spre forme severe, iar cu acest lucru ne confruntam noi. Batalia cu acest virus nu se castiga in spital, se castiga in colectivitate, in comunitate. Spitalele nu vor face fata - nici in tari cu sisteme mai puternice - daca numarul de cazuri este foarte mare. Noi trebuie sa prevenim, sa avem grija ca numarul de cazuri sa nu fie atat de mare ca sistemul de sanatate sa nu fie pus sub presiune si sa nu fie colapsat", a afirmat Virgil Musta, potrivit realitatea.net.

Medicul a mai precizat ca batalia cu boala nu se castiga in spital ci in viata de zi cu zi, prin evitarea expunerii la riscuri si prin respectarea regulilor sanitare.

"Spitalele nu vor face fata daca numarul de cazuri este foarte mare", avertizeaza Virgil Musta.

Sursa foto: news.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea