Social

#purtare masti ffp2 # masti ffp2 #omicorn # radu tincu

Medicul Radu Tincu: Mastile FFP2 “NU sunt recomandate populatiei generale”

Tulpina Omicron face ravagii in intreaga lume. Autoritatile se asteapta ca aceasta sa devina dominanta si in Romania in urmatoarea perioada. Din aceasta cauza autoritatile din anumite state au impus deja masuri mai dure.

 

In Romania, restrictiile sunt aceleasi. Masca este obligatorie doar in spatiile interioare si este necesar certificatul verde pentru accesul in anumite institutii, dar si in centrele comerciale.

Omicron, o varianta mult mai transmisibila

Omicron este o varianta care se transmite mult mai usor fata de tulpinile anterioare. Cu toate acestea, formele de boala sunt mai uoare. Insa, pentru prevenirea infectarilor recomandarile generale privind distantarea, purtarea mastii si vaccinarea raman valabile.

”In primul rand, stim ca este o varianta virala mult mai transmisibila. De aceea, tot ce inseamna distantare si purtarea mastii trebuie sa fie cat mai riguros reglementat. Pe de alta parte, varianta Omicron determina forme mai blande de boala, pana la acest moment toate datele din Europa de Vest ne spun ca in ciuda cresterii numarului de cazuri diagnosticate, numarul de spitalizari cauzate de COVID-19 a scazut, ceea ce reprezinta un element imbucurator, inseamna ca nu determina forme severe de boala. Insa pentru a limita raspandirea virusului este clar ca distantarea fizica si purtarea mastii de protectie reprezinta elemente care pot sa incetineasca ritmul de propagare a virusului in comunitate.

Daca varianta aceasta virala determina afectarea cu precadere a arborelui respirator superior si nu determina forme severe de boala, in contextul acesta e posibil sa nu mai fie nevoie de masuri atat de stricte.”, a explicat Radu Tincu Radu Tincu, medic ATI la spitalul Floreasca din Bucuresti, pentru Ziare.com.  

Mastile FFP2, NU sunt recomandate populatiei generale

In ceea ce priveste mastile FFP2, care ar putea sa devina obligatorii in Romania, medicul Radu tincu a precizat ca nu sunt recomandate pentru populatia generala.  generala.

”La acest moment, recomandarea Centrului de Supraveghere a Bolilor Transmisibile din Statele Unite ale Americii, ultima recomandare din 25 octombrie, prevede ca mastile de inalta protectie nu sunt recomandate populatiei generale, acestea fiind destinate doar lucratorilor medicali. Sigur, se poate lua in discutie recomandarea de a purta aceste masti in spatiile inchise, aglomerate, sau de catre persoanele vulnerabile de a dezvolta o forma severa de COVID-19”, a mai declarat medicul pentru sursa citata.

Citeste si: Mastile de protectie FFP2 ar putea deveni obligatorii. Cum arata si cat costa

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea