Social

#telefon #medic de familie #callmed

Medicul de familie, disponibil la orice ora la telefon, pentru 0,95 euro pe minut

Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie din Romania ofera pacientilor serviciul CallMed , prin care acestia isi pot suna medicul de familie la orice ora, pentru un sfat sau pentru programarea unei consultatii.

Medicii de familie inscrisi deja in program isi vor indruma pacientii sa sune la 1363, unde iti vor raspunde chiar ei. Te pot consilia si iti pot spune daca problema ta suporta amanare, insa nu iti pot oferi consultatii prin telefon.

Tariful serviciului este de 0,95 euro /minut plus TVA, iar numarul poate fi apelat din retelele Vodafone, Orange, Cosmote si RomTelecom.

"Oamenii suna la Ambulanta pentru ca asa sunt invatati. Mai ales in weekend. Vor invata in timp ca, in loc sa sune la 112, pot sa formeze 1363. Si acolo vor fi consiliati. Daca intr-adevar trebuie sa sune la 112 vor fi indrumati mai departe. Daca nu este nevoie, putem oferi un sfat, putem stabili o programare", a explicat pentru Gandul.info Marina Pircalabu, presedintele Patronatului Medicilor de Familie din Bucuresti si judetul Ilfov.

Cand suni la 1363, va trebui sa introduci codul unic de identificare al medicului de familie, iar apelul va fi  directionat catre acesta. Dupa primul minut taxat complet, convorbirea va fi taxata la secunda. Cand suni a doua oara, vei fi redirectionat direct catre medicul de familie.

"S-ar putea ca unii sa nu apeleze niciodata la acest serviciu. Insa existenta acestui serviciu genereaza o siguranta. Cand am o problema, pot sa-mi apelez medicul de familie la orice ora, iar el imi va raspunde. Este motivat sa-mi raspunda, iar eu imi platesc aceasta solicitare. Este un serviciu privat. Conditiile sunt mai proaste acum, dar, fiind generat de nevoile necesare, faptul ca este criza va conta mai putin. Dupa parerea noastra, aceasta relatie va si disciplina putin discursul pacientului. Banul il va face sa fie mai atent cat se intinde cu convorbirea, ce spune, ce este important pentru el sa afle. Automat isi va peria singur discursul si va intreba ceea ce vrea sa afle", a mai explicat Marina Pircalabu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea