Social

#medicina de front #Beatrice Mahler #Marius Nasta #declaratii

Medicul Beatrice Mahler: “Este medicina de front ce facem noi”

Sunt tot mai multe cazuri de coronavirus, iar medicii nu mai fac fata. In weekend pacienti depistati pozitiv cu noul coronavirus au stat ore intregi in frig pentru a fi evaluati la Institutul "Marius Nasta" din Bucuresti.

 

La institutul “Marius Nasta”, este un singur medic de garda, pentru pacienti Covid, iar prioritate o au pacientii internati in stare grava, care au nevoie de ingrijiri. Asadar, zeci de oameni au asteptat sa fie evaluati ore in sir, insa nu i-a vazut niciun doctor.

Beatrice Mahler, sefa institutului, spune ca sistemul de sanatate este lovit de un tsunami si se face medicina de front, ca-n vremuri de razboi.

"Este medicina de front ce facem noi. Este un tsunami care a lovit sistemul de sanatate. Evaluarea trebuie sa o faca medicul de familie foarte simplu la telefon. Sunt niste intrebari standard.", declara Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta".

Declaratiile vin dupa ce mai multi pacienti s-au plans ca nu au fost bagati in seama.

"A zis ca nu ne putem vedea. La toata lumea de aici la fel le-a spus. Sunt oameni de la 03.00 noaptea. Este o doamna asistenta cu un limbaj foarte intepat. Suntem vinovati ca suntem pozitivi. Pacat ca traim in Romania", spune una dintre paciente, citata de stirile tvr.

Dupa aproape 3 ore, de asteptare, echipajul medical care o astepta ca sa o duca inapoi acasa a trebuit sa plece. Acestia au cerut in zadar sa o vada un specialist. 

Femeia a fost ingrijita intr-un final de un rezident care i-a pus intrebari prin telefon si a trimis-o sa-si faca o radiografie. Apoi,  potrivit femeii, rezidentul a sfatuit-o sa-si cheme sotul sa o ia acasa, sa nu astepte ambulanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea