Social

# prevenire forme grave # crestere cazuri covid #valul patru #covid #pandemie #vaccinare

Medicul Adrian Marinescu, despre cresterea numarului de cazuri de Covid si prevenirea formelor grave: “Cei care nu s-au vaccinat ajung cu forme grave in ATI”

Numarul de cazuri de coronavirus este in continua crestere in Romania. De la o zi la alta sunt anuntate tot mai multe cazuri noi de infectii. Varianta Delta a coronavirusului afecteaza cu precadere tinerii si copiii. Iar asta este doar inceputul valului patru.

Adrian Marinescu, medic infectionist la Institutul Matei Bals din Capitala a vorbit despre cresterea numarului de cazuri de Covid din Romania. Potrivit acestuia, cresterea este una constanta de 20-25% pe saptamana.

"E o crestere constanta si nu o explozie. Media fiecarei saptamani este evidenta catre crestere cu un procent de 20-25% in plus. Conteaza care cazurile de infectare si cate sunt in ATI. La nivelul regiunilor fierbinti evident ca nu vom putea sa rezolvam cu spitalele pe care le avem", a declarat medicul Adrian Marinescu, pentru realitatea.net.

Cum putem preveni formele grave de Covid 

Intrebat cum se pot preveni formele grave de Covid, medicul a declarat ca vaccinarea este cea mai buna metoda de a preveni forme grave care ajung la ATI.

"Evident ca trebuia sa o facem si pana acum (sa ne vaccinam - n.r.), dar si in continuare. Diferenta fata de ce a fost inainte este sa nu avem o forma complicata si sa nu ajungem in situatii grele de ATI.

Vreau sa cred ca mesajele s-au repetat suficient de des. Nici nu mai vorbim de studii clinice, ci de real life. Se vede ca cei care s-au vaccinat fie nu s-au infectat fie au facut o forma usoara. Cei care nu s-au vaccinat ajung cu forme grave in ATI, si asta cred ca vorbeste de la sine", a declarat medicul Adrian Marinescu pentru sursa citata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea