Social

#medic #romania #emigrare

Medicii romani pleaca in Germania si Marea Britanie

Medicii romani au participat la Targul International de Cariere Medicale de la Timisoara pentru a-si gasi un loc de munca in Europa.

Agentiile de recrutare de nivel european le-au oferit medicilor timisoreni locuri de munca in Marea Britanie, Irlanda , Germania, Suedia, Danemarca, Norvegia sau Spania.

Cele mai cautate destinatii sunt, in acest moment, Germania si Marea Britanie, a expricat dr. Grzegorz Chodkowski, medicul cardiolog polonez care a organizat evenimentul.

Cele mai numeroase oferte prezentate la targ au fost posturile temporare.

"Cei mai multi medici romani prefera slujbe temporare, pentru ca nu vor sa-si vanda casele, sa-si lase familiile si prietenii. Din fericire, in majoritatea tarilor unde e nevoie de medici e posibil acest lucru. In tarile scandinave, un contract se incheie pentru minimum doi ani, in timp ce in Marea Britanie, Irlanda si Germania medicii se pot angaja si pentru doar cateva luni ", a declarat dr. Chodkowski, citat de Gandul.

Un medic cu experienta poate castiga de la 80.000 - 120.0000 euro/an, in cazul in care este angajat in Germania, Danemarca, Norvegia si Suedia sau pana la 200.000 pe an pentru Irlanda si Marea Britanie.

In acest moment, in Europa sunt disponibile aproximativ 5.000 de posturi pentru medici. Cele mai cautate specializari sunt anestezia, medicina de urgenta, radiologia, medicina interna , chirurgia si medicina generala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea