Social

Medicii PSD au operat zeci de milioane de euro

Bradisteanu si Oprescu au intrat in atentia DNA. Motivul: achizitii nejustificate de aparatura medicala , dar si reparatii ale caror sume au crescut suspect in timp.

Conform unor surse judiciare, serban bradisteanu ar putea fi cercetat de DNA, deoarece ar fi primit de la o firma furnizoare de autosanitare un autoturism Volkswagen Touareg adus in tara in februarie 2003, cu titlu de comision. In vizorul anchetatorilor ar putea ajunge si fostul ministru al Justitiei Rodica Stanoiu si fostul sef al penitenciarelor Emilian Stanisor.

Stanoiu, Binisor si Stanisor

In anul 2002, Ministerul Justitiei condus de Rodica Stanoiu a primit un credit extern de 20 de milioane de dolari, necesar achizitionarii de aparatura medicala in sistemul penitenciar, de gestionarea caruia s-a ocupat fostul director general al Administratiei Penitenciarelor, magistratul Emilian Stanisor, impreuna cu adjunctul sau de atunci, Valentin Binisor si prof. dr. Serban Bradisteanu, pe atunci sef al Clinicii de chirurgie cardio-vasculara de la Spitalul clinic de Urgenta Floreasca, fiind seful comisiei de licitatie.

O mare parte dintre aceste echipamente care au costat foarte mult nu sint folosite pentru ca nu avem specialistii necesari sau nu avem nevoie de ele, pur si simplu, spune Marius Iacob, actualul sef al administratiei Penitenciarelor.

Reparatii de 10 milioane de euro

Tot cu DNA are probleme si senatorul PSD Sorin Oprescu, pentru ca, desi a incheiat in 1994, pentru o suma de 3,7 miliarde de lei, un contract de renovare a Spitalului Universitar cu firma Overseas Conda, acesta a ajuns prin semnarea de acte aditionale la valoarea de 377 de miliarde de lei, adica peste zece milioane de euro. Un raport facut de Directia de Audit a ministerului, evidentiaza faptul ca sub conducerea lui Oprescu, in cadrul spitalului, au functionat un numar de sectii ce nu aveau Autorizatie Sanitara de Functionare. Acestea, desi teoretic nu existau, au facut obiectul unor investitii masive si aveau medici angajati in structura lor.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea