Social

#spitale #medici #Drepturi pacienti #informare pacienti

Medicii obligati sa afiseze in locuri vizbile "Drepturile pacientilor"

Medicii de familie si spitalele vor trebui sa afiseze in locuri cat mai vizibile drepturile pacientilor, a anuntat consilierul guvernamental Vasile Cepoi.

Orice abatere de la aceasta regula va putea fi reclamata la numarul unic 0800.800.242, denumit Telefonul Pacientului, care a fost lansat tot astazi.

"In orice cabinet medical si in spitale trebuie afisate pliante cu drepturile pacientului. Casa Nationala de asigurari de sanatate trebuie sa verifice acest aspect. Atunci cand medicii sunt chemati sa semneze contractul de servicii, trebuie sa faca dovada existentei unui astfel de document", a explicat dr. Vasile Cepoi, fost ministru al Sanatatii, in cadrul unei conferinte de presa, care s-a desfasurat cu ocazia lansarii campaniei nationale de informare "Saptamana pacientilor".

In cadrul acestei campanii vor fi distribuite si 200.000 de pliante in 400 de unitati medicale din Romania, pentru informarea romanilor asupra drepturilor medicale.

Sursa foto: www.rtv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea