Social

#sanatate #bugetari #medici #eugen nicolaescu #ministrul sanatatii #decizie ministrul sanatatii

Medicii nu vor mai avea statut de bugetari

Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a anuntat ca lucreaza la un nou proiect de lege in privinta schimbarii statutului medicilor. Acesta a declarat ca, potrivit noii reglementari, medicii ar putea avea trei alternative pentru a isi exercita meseria in afara grilei bugetare.

Nicolaescu a explicat ca aceasta masura va fi benefica mai ales pentru pacienti, care nu vor mai trebui sa se plimbe dintr-un spital intr-altul.

"Vrem sa schimbam modalitatea de functionare a spitalelor, astfel incat personalul medical sa nu mai aiba statut bugetar, sa asezam locul medicului acolo unde trebuie. Sa stabilim pentru un medic 3 posibilitati de exercitare a profesiei: fie sa fie angajatul exclusiv al spitalului, dar pentru asta trebuie sa-si negocieze un anumit salariu, in afara grilei bugetare, un nivel de salariu care sa-l motiveze.

O alta posibilitate: eventual sa cream sectii sau cabinete private in acel spital unde medicul poate da o consultatie contra cost, o parte din bani urmand sa revina medicului, alta spitalului. A treia posibilitate: sa lucreze part time la un spital, pentru restul se poate duce unde vrea. Facem un sistem informatic pentru a nu plimba pacientii", a explicat ministrul Sanatatii.

Sursa foto:www.ghidcabinet.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea