Social

#sanatate #ministerul sanatatii #sarbatori de iarna # sfaturi sanatate

Medicii ne recomanda: Fara excese de alcool si alimente in perioada Craciunului

Specialistii de sanatate publica din cadrul Ministerului Sanatatii recomanda romanilor ca in perioada sarbatorilor de iarna sa comsume cu moderatie alimente si bauturi alcoolice. Intr-un comunicat al ministerului, populatia este indemnata sa nu consume in exces alimentele traditionale pe baza de carne de porc, in special cele cu continut ridicat in grasime si preparate termic, prin prajire.

Aceste preparate trebuie achizitionate doar de la comercializantii autorizati care pot certifica controlul sanitar-veterinar al acestora.

Medicii atrag atentia ca alimentatia trebuie sa fie diversificata si sa cuprinda si fructe, legume, cereale si produse lactate. De asemenea, se recomanda evitarea consumului excesiv de alcool.

In ceea ce priveste persoanele care sunt expuse la frig, el vor trebui sa se protejeze adecvat (manusi, caciuli, fulare, imbracaminte groasa de iarna) si sa se hidrateze cu lichide calde, fara continut de alcool.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea