Social

#posturi vacante #concurs #ion bazac #sistem sanitar #mediu rural #medici

Medicii fug de mediul rural

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac , a lansat un apel la adresa tinerilor medici in care ii sfatuieste sa accepte posturi in mediul rural. Inscrierile la concursul pentru deblocarea a 1.919 de posturi la nivel national au fost dezamagitoare, cu o concurenta de 0,17 candidati pe loc.

"Ii rog pe medici sa inteleaga ca pacientii au nevoie de ei in toata tara, nu doar la Bucuresti sau Timisoara", a spus ieri Ion Bazac , citat de Gandul. Numai 341 de candidati s-au inscris la concursul pentru ocuparea celor aproape 2000 de posturi.

Bazac a mai spus ca blocarea posturilor, astfel incat tinerii medici nu pot profesa, este analizata de minister si se cauta solutii. El a subliniat faptul ca, desi Romania trece printr-o perioada de criza, s-au gasit resurse pentru a asigura aceste locuri de munca.

" Asistenta medicala nu trebuie sa fie un lux accesibil doar in marile centre universitare, ci un ajutor cotidian, acolo unde este nevoie. Iar pacientii au nevoie de ajutor in toata tara", a conchis ministrul.

Din cele 1.919 posturi deblocate, 962 sunt pentru rezidenti, 848 pentru specialisti si 109 pentru medicina generala. Inscrierile la concursul pentru ocuparea lor a avut 180 candidati inscrisi pentru posturile de rezidenti, 141 pentru posturile de specialisti si 20 pentru medicina generala.

Examenele vor fi organizate in perioada 25 martie - 6 aprilie. Din moment ce e putin probabil ca acestea sa fie ocupate, ministerul va relua concursul de ocupare a posturilor vacante din sistem in data de 29 iunie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea