Social

#cabinet #programare #medic de familie

Medicii de familie vor mai primi pacienti doar cu programare

Medicii de familie vor mai primi Pacienti numai pe baza unei programari facuta cu cel putin 24 de ore inainte, incepand cu 1 aprilie.

Masura a fost adoptata de ministrul Sanatatii, Cseke Attila , pentru eficientizarea activitatii medicale ambulatorii. Cabinetele medicale vor afisa la loc vizibil numarul de telefon la care se pot efectua programarile.

"Noile masuri luate de catre Ministerul Sanatatii vor creste calitatea actului medical, dar si satisfactia pacientului. Vrem sa modificam comportamentul si mentalitatea furnizorului de servicii medicale in ceea ce priveste respectul pentru pacient, dar si perceptia bolnavului fata de conditiile in care se realizeaza actul medical. Prin introducerea acestei masuri simple de programare a serviciilor medicale va creste accesibilitatea bolnavilor la asistenta medicala in ambulatoriu", a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Exceptie fac urgentele, dar si cabinetele din mediul rural, unde nu exista mijloacele tehnice necesare pentru efectuarea programarilor. Pacientii care primesc bilet de trimitere cu diagnostic prezumtiv sau cert de afectiune acuta, vor fi si ei scutiti de perioada de asteptare.

Vicepresedintele Asociatiei Medicilor de Familie din Bucuresti si judetul Ilfov, dr. Rodica Tanasescu , confirma eficienta masurii, pe care o vede ca o recomandare.

"Se vor face programari in functie de activitatea proprie a medicului de familie. Este necesara o astfel de masura pentru ca pacientii sa nu stea pe holurile spitalelor, iar medicii sa isi poata desfasura activitatea in conditii optime", a explicat dr. Tanasescu pentru Gandul.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea