Social

#retete compensate #medic #pacient #retete

Medicii de familie nu mai elibereaza retete gratuite si compensate incepand de azi

Medicii de familie nu vor mai elibera retete compensate sau gratuite si trimiteri catre medici specialisti . Acestia au decis astazi sa nu semneze contractul cadru pe 2011 - 2012.

Potrivit Stirilor ProTV, asociatiile medicilor de familie s-au intalnit astazi la Spitalul Universitar de Urgenta, unde au decis in unanimitate sa se alieze colegilor din tara si sa nu semneze contractul cadru pentru urmatorul an.

Ei sustin ca vina pentru aceasta situatie o poarta Ministerul Sanatatii si Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate, care a alocat bani mai putini pentru medicii de familie.

Cea mai importanta urmare a acestei decizii este cea legata de eliberarea retetelor si trimiterilor. Potrivit Rodicai Tanasescu, presedintele Societatii Nationale a Medicinei de Familie, citata de Mediafax, de la 1 iunie medicii doar isi vor consulta pacientii fara bani , insa nu vor mai elibera retete gratuite si compensate si nici trimiteri catre medici specialisti. 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea