Social

#medic de familie #consultatie #taxa

Medicii de familie incep sa taxeze orice consultatie

Medicii de familie vor inceta sa acorde consultatii gratuite romanilor asigurati incepand cu data de 9 iunie. Negocierile pentru semnarea noilor contracte-cadru cu CNAS nu s-au finalizat.

Contractele medicilor de familie cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate au expirat miercurea trecuta. Incepand de joi, 9 iunie, medicii vor acorda numai consultatii contra cost.

In ultima saptamana, medicii de familie au continuat sa acorde consultatii gratuite dupa expirarea contractelor, dar nu au mai oferit retete pentru medicamente compensate si trimiteri pentru analize de laborator.

Presedintele Federatiei Patronatelor Medicilor de Familie, Doina Mihaila a explicat ca pacientii raman insa asigurati si in absenta unui contract intre medici si CNAS.

"Pana miercuri inclusiv am luat decizia de a nu taxa pacientii, dar de joi trebuie sa taxam. Avem o relatie veche de 12 ani cu pacientii. Dar avem si noi niste angajati care trebuie sa traiasca, sa fie platiti, avem si costurile de intretinere ale cabinetelor care trebuie platite. Daca noi nu acceptam sa intram intr-un contract de acest gen, pacientii raman asigurati. Ei au niste drepturi, platesc niste bani si acesti bani sunt gestionati de Casa Nationala de Asigurari", a declarat Doina Mihaila, presedinte FNMPF, citata de Money.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea