Social

#medici de familie #birocratie #carduri de sanatate

Medicii de familie, despre introducerea cardului de sanatate: Este un nou demers birocratic

Introducerea cardului national de sanatate este considerata de medicii de familie un nou demers birocratic.

"Decizia informatizarii si coordonarea acestui program apartine Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS). Este o aberatie ca, atunci cand exista atata birocratie, sa se mai adauge una, aceea a cardului national de sanatate", a declarat, miercuri, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Rodica Tanasescu.

"Daca se va implementa cardul, il vom folosi, dar nu vom merge la CNAS sa il luam. In loc sa consultam pacientii, facem inregistrari, inscriptionam, facem borderouri. Aceasta activitate nu are nicio legatura cu actul medical, ci este strict administrativa. Cel mai corect ar fi configurarea cardului cu toate inscrisurile de catre CNAS, prin casele de asigurari de sanatate judetene", a mai spus Tanasescu.

Oficialii CNAS sustin ca fara acest card doctorii nu vor primi bani pentru serviciile prestate.

"Avem un cadru legislativ pe care trebuie sa il respectam. Nimic nu este perfect. (...)Cardul national este 'cheia'. Fara el, medicul de familie nu isi poate primi banii. Nu suntem inflexibili, tinem cont de propuneri", a declarat medicul sef al CNAS, dr. Marius Filip.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea