Social

#medici salarii #greva japoneza medici #greva medici

Medicii, de astazi in greva

Mii de medici din toata tara intra, de astazi, in greva japoneza, nemultumiti de salarii. Timp de o saptamana, acestia vor purta banderole albastre in timpul programului.

Federatia Sindicala Hipocrat, federatii membre CNS Cartel Alfa si Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania au declarat ca sunt sunt nemultumiti de modul in care au decurs negocierile recente cu Ministerul Sanatatii si spun ca greva japoneza este o prima manifestare dintr-o serie de proteste.

Sindicalistii din sanatate cer “aplicarea prevederilor Legii 284/2010 privind salarizarea unitara si in sanatate, in sensul reincadrarii personalului avand ca valoare de referinta salariul minim brut pe economie de 1250 lei; acordarea tuturor sporurilor, calculate la salariul efectiv, precum sporul de conditii deosebite de munca, sporul de doctorat”.

De asemenea, solicitarile vizeaza si “respectarea normei de munca si a timpului de munca si de repaus pentru toate categoriile de personal din Sanatate, prin reducerea pana la eliminare a deficitului de personal. Lipsa personalului din sistemul sanitar duce la o norma de munca efectiva mare, timpul de repaos si de refacere fiind mult mai redus decat timpul de munca”.

Totodata, sindicalistii mai cer si “asigurarea in regim gratuit si prioritar a serviciilor medicale acordate personalului angajat in sistemul de sanatate dar si cresterea valorii decontate pentru serviciile medicale din spitale, ambulator si medicina de familie”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea