Social

#medici #bani #romania #vaccinare

Medicii care vor vaccina pacientii acasa vor primi bani in plus. Cat vor incasa pentru fiecare pacient

Medicii de familie vor putea sa isi rotunjeasca veniturile. Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a anuntat noi masuri pentru eficientizarea campaniei de vaccinare. Astfel, medicii de familie care se vor deplasa la domiciliul pacientilor pentru a-i vaccina anti-covid vor primi mai multi bani. In prezent, medicii de familie primesc 40 de lei pentru fiecare pacient vaccinat la cabinet impotriva noului coronavirus.

 

"Vrem sa incurajam medicii de familie, autoritatile locale si preotii, cei care sunt mai aproape de oamenii din mediul rural, sa mearga mai departe si sa ii incurajeze sa se vaccineze. In plus, avem in lucru o ordonanta prin care oferim medicilor de familie pentru serviciul de vaccinare pe care il ofera la domiciliul pacientului, fie ca este varstnic, fie ca este nedeplasabil, fie ca e mai greu deplasabil, un tarif mai mare pentru a facilita tocmai aceasta vaccinare la domiciliu. De asemenea, pentru pacientii cu boli cronice vom incepe vaccinarea in ambulatoriile de specialitate, tocmai pentru a tinti mai bine acele persoane care sunt si la cel mai mare risc de a contracta si a dezvolta complicatii in caz de infectie cu coronavirus. Acestea sunt masurile pe care Ministerul Sanatatii le dezvolta, dar, impreuna cu CNCAV-ul, participam la activitatile din caravanele de vaccinare, din actiunea Orasul vaccineaza satul", a declarat vineri ministrul Ioana Mihaila, in comuna Petresti, judetul Dambovita, unde a vizitat un centru de vaccinare impreuna cu comisarul european pentru sanatate, Stella Kyriakides.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea