Social

#medici #spitale #spaga #politia spitalelor

Medicii care primesc "atentii" vor avea de infruntat politia spitalelor

Spaga din domeniul medical va avea de infruntat politia spitalelor . Ministerul Sanatatii va trimite in unitatile medicale echipe de inspectori (medici si juristi) deghizati in pacienti, care vor fi dotati cu aparate de inregistrare a posibilelor fapte de coruptie.

Investigatorii sub acoperire vor avea la ei reportofoane si camere de filmat, rolul lor fiind acela de a-i inregistra pe medicii si pe asistentele medicale care accepta bani sau obiecte din partea bolnavilor. Celor prinsi cu matza-n sac li se vor face rapoarte, urmand ca pe baza acestora respectivele cadre medicale sa primeasca sanctiuni, mergandu-se chiar si pana la desfacerea contractului de munca.

Medicii sunt nemultumiti de aceasta initiativa a ministerului. Ei spun ca salariile lor sunt foarte mici comparativ cu cele din restul Europei, asa ca masurile anti-coruptie in spitale sunt in masura sa ii irite pe membrii sistemului sanitar.

Reprezentantii medicilor spun ca aceasta idee va inrautati relatia medic-pacient. „O asemenea decizie va afecta in special relatia medic-pacient. Medicii vor vedea pacientii ca pe niste posibili suspecti, iar bolnavii ii vor privi pe doctori ca pe niste infractori. Se vor suspecta unul pe celalat“, a declarat pentru Adevarul prof. dr. Vasile Astarastoaie, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Potrivit Adevarul, masura introducerii politiei spitalelor nu este singura avuta in vedere de catre Ministerul de profil. Conducerea de la Sanatate intentioneaza introducerea sistemului de coplata pentru serviciile medicale din spitale. Acest sistem presupune ca pacientii vor suporta o parte dintre costurile serviciilor medicale care le sunt aplicate.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea