Social

#medici #rezidentiat

Medicii care nu au promovat Rezidentiatul se vor putea angaja in unitati sanitare

Ministerul Sanatatii a inceput dezbaterea publica a unui act normativ care ar permite absolventii de medicina, care nu au promovat concursul de , angajarea intr-o unitate sanitara.

Medicii tineri, incepand cu promotia 2005, se vor putea angaja la Unitatile de Primiri Urgente (UPU) sau in cabinetele medicilor de familie. Ei vor primi competente de practica limitate si nu vor avea drept de parafa sau de semnatura.

"Atentia noastra se indreapta catre medicii tineri si cautam diverse solutii pentru a-i aduce mai repede in sistem si pentru a-i pastra aici. Propunerea noastra va da posibilitatea absolventilor de medicina sa lucreze, sub indrumare, fara drept de parafa sau semnatura, in anumite sectii, la UPU sau cabinetele medicilor de familie", a declarat Cseke Attila , ministrul Sanatatii, citat de Adevarul.ro.

Legile in vigoare prevad faptul ca absolventii facultatilor de medicina care nu promoveaza examenul de Rezidentiat nu pot fi angajati in sistemul sanitar .

Ministerul Sanatatii spera ca proiectul sa responsabilizeze medicii rezidenti si sa contribuie la formarea lor prin pregatire practica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea