Social

#sanatate #pericol #anticonceptionale #contraceptive #pilule contraceptive

Medicii avertizeaza din nou: anticonceptionalele pot ucide. Iata care sunt cele mai periculoase pilule contraceptive

In ultimii ani, tot mai multe atentionari sunt date de medici din lumea intreaga asupra efectului letal pe care il pot avea anticonceptionalele. Acest scandal a inceput sa ia proportii, iar tari importante precum Marea Britanie, Franta, Canada sau Israel au interzis vanzarea pastilelor contraceptive in urma a zeci de decese. Unele dintre anticonceptionalele periculoase se vand si la noi in tara.

Astfel, la sfarsitul saptamanii trecute, Autoritatea de Reglementare a Medicamentelor din Marea Britanie a atentionat ca anumite tipuri de contraceptive nou aparute pe piata pot produce cheaguri de sange si tromboze ce pun in pericol viata femeilor.

Printre anticonceptionalele letale se numara Evra Patch, Femoden, Gedarel, Katya, Marvelon, Mercilon, Millinette, Sunya, Triadene, Yasmin si Yaz, care contin hormoni gestoden, desogestrel, drospirenon, etonogestrel si norelgestromin.

Potrivit medicilor din Anglia si Franta, aceste contraceptive maresc considerabil riscul de atac cerebral sau infarct provocate de tromboza.

In ultimul an, in Franta au fost inregistrate 25 de decese cauzate de tromboze provocate de anticonceptionale, iar 17 cazuri au fost semnalate in Anglia.

Sursa foto: adevarul.ro
Autor: Ana Ionescu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea