Social

#sindrom inflamator multisistemic #covid #semnal de alarma #coronavirus #medici #parinti

Medicii, avertisment pentru parinti: Apar des cazuri de sindrom inflamator multisistemic post-Covid in cazul copiilor

Medicii trag un semnal de alrma petru parinti si ii avertizeaza sa fie atenti la starea de sanatate a copiilor, dupa infectia cu noul coronavirus. Acestia sustin ca apar tot mai des cazuri de sindrom inflamator multisistemic post-Covid in randul micutilor.

 

Medicul Raluca Alexandru, de la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu" din Capitala, precizeaza ca, din ianuarie, au fost inregistrate peste 30 astfel de cazuri.

"Inca nu stim care sunt efectele pe termen lung ale acestei infectii. Insa incepem sa vedem destul de des cazurile de sindrom inflamator multisistemic post - infectie cu virusul Sars- Cov -2. Din ianuarie si pana acum am avut peste 30 astfel de cazuri pe care le-am tratat fie in sectia de ATI COVID a spitalului, fie pe sectiile de pediatrie", spune medicul Raluca Alexandru.

Medicul le recomanda parintilor sa fie foarte atenti la simptomele copiilor, care uneori pot fi minore, dar care pot avansa rapid catre forma de sindrom inflamator multisistemic, la doua, trei sau chiar patru saptamani de la “vindecarea” de Covid. 

"Ca in cazul oricaror infectii virale, parintii trebuie sa fie atenti la starea generala a copilului, e semnal de alarma daca este una proasta, sa fie atenti la temperatura, la semnele de viroza respiratorie si digestiva. Sa se adreseze in prima instanta medicului de familie, sa-l anunte daca a fost testat pozitiv la COVID", spune medicul Raluca Alexandru, potrivit ziare.com.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea