Social

#medici #salarii medici #greva generala medici

Medicii ameninta cu greva generala in toata tara

Presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae, a declarat astazi ca medicii din toata tara vor sa intre in greva generala incepand cu luna iulie, nemultumiti de salariile foarte mici, de conditiile de munca si de felul in care este tratat personalul din Sanatate.

Vasile Astarastoae a precizat ca medicii s-au saturat de promisiunile facut pana acum de autoritati si sunt hotarati sa ia atitudine.

Medicii sunt nemultumiti in primul rand de salariile foarte mici, care ajung la suma de 200 de euro pentru un rezident si de 500 de euro pentru un specialist.

Medicii au anuntat, de asemenea, ca, daca autoritatile nu vor lua masuri, vor incepe proteste care pot ajunge pana la greve generale sau demisii in masa in urmatoatele saptamani.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat insa ca anul acesta nu se vor putea face mariri de salarii in sistemul de sanatate, ci abia in 2014.

Sursa foto: eoficial.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea