Social

#semnal de alarma #coronavirus #medici

Medici, avertisment dur: “Cei care nu cred in virus sa nu ne apeleze!”

Romania este in plina criza medicala. Sectiile de Terapie Intensiva sunt pline, iar paturile de spital insuficiente, pentru numarul in continua crestere al persoanelor cu noul coronavirus.

Iar cea mai grea este lupta cu persoanele care nu cred in virus sau carora nu le pasa de siguranta lor si a celor din jur. Nu respecta regulile de distantare sociala si nu poarta masca de protectie coresc sau chiar deloc.

Managerul Spitalului "Victor Babes" din Timisoara, medicul Cristian Oancea, a criticat dur mesajele transmise de unii politicieni, care au i-au indemnat pe romani sa nu poarte masca. Mai mult, persoanelor care nu cred in virus, medicul le-a recomandat sa nu ceara ajutorul spitalelor cand se imbolnavesc, dar a admis ca-i va trata, daca vor bate la poarta unitatii medicale.

"Suntem intr-un tsunami, am intrat. Traim intr-o situatie in care sistemul medical e pus sub o presiune mare. Uitati-va cum sistemul de Terapie Intensiva este pus la grea incercare", a declarat   medicul Cristian Oancea, la emisiunea "Legile Puterii", potrivit realitatea.net.

Medicul a specificat ca, in situatia actuala, in care tara noastra bate recod dupa record de cazuri de coronvirus, cel mai mare rau il fac cei care nu cred in virus si transmit mesajele mai departe, printre acestia aflandu-se oameni cu influenta, printe care si unii politicieni.

"Acesti oameni politici, iresponsabili, decredibilizeaza sistemul sanitar. Eforturile si strigatele noastre sunt de ajutor, sa fie toata populatia langa noi pentru ca si noi suntem 24/24 la capatul pacientilor. Faptul ca unii dintre domniile lor ne decredibilizeaza, cred sau nu cred, dar, cu buna-stiinta, indeamna oamenii sa nu poarte aceste masuri banale de protectie. Deci noi aici nu vorbim de botnita, nu vorbim de masuri de coercitie, nu vorbim de dictatura medicala. Eu sunt medic, eu nu fac dosar penal, dar, pe de alta parte, eforturile noastre sunt zadarnicite de acesti iresponsabili", a mai spus Oancea.

Cat despre cei care nu cred in virus: "I-am invitat sa nu ne apeleze, dar, binenteles, daca vin, o sa-i tratam. Am avut eu personal pacient pe care l-am tratat de Sars-Cov-2, l-am vindecat si omul a plecat din spital si nu a crezut ca a avut Sars-Cov-2 si ca i-am facut alt diagnostic. Traim intr-o dictatura a minoritatii, ceea ce nu este normal. Crezi sau nu crezi, este problema fiecaruia, libertatea la viata, dar te rugam sa ne respecti cum si noi te respectam."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea