Social

# contaminare #farmacii #Fervex #Fervex retras #microflora atipica

Medicamentul Fervex, retras din farmacii

Medicamentul Fervex, utilizat de majoritatea persoanelor pentru tratarea racelilor, a fost retras din farmacii in urma unei directive venite din partea producatorului francez, care a depistat in continutul acestui medicament o microflora atipica.

"S-a retras de pe piata medicamentul Fervex. Nu stiu care a fost motivul. Am primit o adresa din partea depozitelor prin care eram informati sa retragem de la comercializare Fervexul. Noi l-am retras acum cateva zile", a declarat un reprezentant al unei farmacii iesene, pentru "Buna ziua Iasi".

Potrivit primelor informatii, medicamentul Fervex a fost retras din toate farmaciile care il comercializeaza si in alte tari.

Conform analizelor in patru loturi de Fervex a fost identificata prezenta bacteriei Enterococcus faecalis, o bacterie care poate provoca infectii la nivelul tractului digestiv. Investigatiile sunt în curs de desfasurare pentru a determina originea acestei contaminari.

Fervex este un medicament prescris in tratarea racelilor, rinitelor alergice, vasomotorii, starilor gripale, secretiei nazale apoase, febra, dureri de cap si musculare, dar si pentru tratarea inflamarii mucoasei nazale si sinusale.

Sursa foto: webfarm.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea