Social

#carburanti #alimente #medicamente #tigari #scumpiri

Medicamentele, vinul si tigarile se scumpesc de la 1 aprilie

De la 1 aprilie romanii vor plati mai mult pentru alimente, carburanti si medicamente, anunta Realitatea TV. In ultimele zile au fost anuntate scumpiri la taxele pentru permisul auto si pentru certificatul de inmatriculare, cresc preturile la medicamente, vinuri si tigari, care vor fi aplicate fie imediat, fie de la 1 aprilie.    

Din prima zi a lunii viitoare ei vor trebui sa scoata mai multi bani din buzunar pentru a-si cumpara medicamente romanesti, vinuri, tigari si combustibili . Medicamentele fabricate la noi se scumpesc cu 6%, dupa ce de la inceputul anului pretul medicamentelor care se vand fara reteta a crescut cu 50 la suta.

Pachetul de tigari va fi mai scump cu aproape un leu si vinurile vor costa mai mult, in medie cu 8%, din cauza cresterii accizei. Iar vestile proaste nu se opresc aici, Ministerul Finantelor anuntand ca nu exclude o crestere a nivelului accizelor si la carburanti, in cazul in care va fi nevoie de cresterea veniturilor bugetare.

De la inceputul anului, alimentele importate s-au scumpit, in medie, cu 10 procente, la fel intamplandu-se cu legumele, carnea si lactatele locale. Serviciile au devenit si ele mai scumpe, transportul, telefonia si serviciile de salubritate scumpindu-se cu pana la 8%. In urma cu cateva zile s-a anuntat ca vor creste taxele pentru acte: taxa pentru permisul auto va creste la 68 de lei, iar cea pentru un certificat de inmatriculare va ajunge la 37 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea