Social

#preturi medicamente #scumpire medicamente

Medicamentele se scumpesc cu 10%, de la 1 februarie

Preturile medicamentelor compensate si gratuite vor creste cu aproximativ 10%, de la 1 februarie, ca urmare a recalcularii la cursul de 4 lei pentru un euro, sustin producatorii si importatorii de medicamente.

"De la 1 februarie, singura modificare in calcularea preturilor este ajustarea cursului de la 3,6 lei pentru un euro, la 4 lei. Astfel, este logica o crestere a preturilor in prima faza", a declarat, joi, vicepresedintele Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente ( ARPIM ), Sorin Popescu, citat de NewsIn.

Potrivit lui Popescu, peste aproximativ doua luni, cand va intra in vigoare ordinul privind recalcularea in functie de cel mai mic pret CIP (de intrare in tara) din 12 tari europene, medicamentelor se vor putea ieftini.

"Importatorii vor fi obligati sa se raporteze la cel mai mic pret CIP din cele 12 tari, in caz contrar urmand sa fi sanctionate prin faptul ca nu vor mai putea vinde, timp de un an, medicamente compensate ", a precizat, pe 22 ianuarie, ministrul Sanatatii, Ion Bazac, dupa o intalnire cu importatorii si distribuitorii.

Presedintele Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente din Romania, Viorel Vasile , a precizat, la randul sau, ca preturile medicamentelor ar putea sa scada, dupa intrarea in vigoarea a ordinului de ministru al carui proiect se afla in dezbatere publica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea