Social

Medicamentele din plante nu vindeca boli

Tratamentele pot fi doar adjuvante ale medicamentelor prescrise de doctori, fara a le inlocui, este de parere nutritionistul Dan Cheta , primar la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Nicolae Paulescu. Nu e bine ca bolnavii sa se trateze singuri, la sfaturile prietenilor sau ale necunoscutilor, pentru ca medicamentele naturiste pot avea si . Persoanele care prescriu astfel de produse ar trebui sa fie tot medicii, explica dr. Cheta.
Specialistii in medicina alopata spun ca tratamentele naturiste sunt de folos doar in afectiuni mai usoare, cum ar fi stresul, oboseala . Boli ca diabetul sau cancerul nu se pot trata prin medicina alternativa si complementara, considera dr. Cheta. Si Daniela Enache, primar la Agentia Nationala a Medicamentului (ANM), avertizeaza asupra caracterului complementar al medicamentelor naturiste. Singure nu pot infrunta o boala, dar ca si adjuvante sunt de ajutor. Indiferent de produsul folosit, trebuie sa existe indicatia medicului, considera farmacistul. Ea este de parere ca inclusiv ceaiurile pot fi daunatoare daca sunt consumate in exces. Cel de , spre exemplu, poate afecta sistemul nervos , adauga ea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea