Social

#efecte #infarct #atac cerebral #diclofenac

Medicamentele care contin diclofenac, in vizorul UE. Vezi care sunt riscurile!

Agentia Europeana a Medicamentului a demarat o analiza a produselor farmaceutice care contin diclofenac. Aceste medicamente reprezinta un risc pentru afectiunile cardiovasculare, infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral.

Diclofenacul este un medicament antiinflamator utilizat la scara larga in lumea intreaga, prescris in special pentru dureri si inflamatii. Recent, insa, Comitetul Stiintific pentru Medicamente de Uz Uman a analizat reactiile adverse ale acestui medicament. S-a ajuns astfel la concluzia ca diclofenacul este un factor de risc pentru afectiunile cardiovasculare.

Diclofenacul este prescris si pentru tratamentul afectiunilor artritice si tulburarilor musculo-scheletice acute.

In prezent, diclofenacul este disponibil in farmacii sub diverse forme chimice, cele mai multe pentru administrarea ca tratament pentru intregul organism. Medicamentele orale sau injectabile cu diclofenac se gasesc pe piata intr-o gama larga de denumiri comerciale.

sursa foto: //www.mediasinfo.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea