Social

# medicamente vaccinare #vaccinare covid #vaccinare coronavirus

Medicamente pe care nu trebuie sa le iei inainte de vaccinarea anti-Covid

Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din Statele Unite atrage atentia ca inainte de vaccinarea anti-Covid nu trebuie administrate analgezice. 

Aceste medicamente pot produce o "scădere a răspunsului la anticorpi”, a explicat dr. Gregory Poland, directorul Grupului de cercetare a vaccinurilor de la Clinica Mayo din Rochester.


Cu toate că șansele ca răspunsul imun să fie diminuat nu sunt studiate pe deplin, Poland este de părere că mai degrabă pacienții suportă reacțiile advserse, decât ca efectul vaccinului să fie diminuat.

”După administrarea vaccinului, dacă cineva dezvoltă simptome pe care vrea să le trateze, este bine, dar niciodată înainte. Acum, aceasta este chiar o recomandare a Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor”, a spus el” Există însă și unele excepții și anume persoanele care iau în mod normal analgezice, precum cei care suferă de migrene. De asemenea, efectele secundare ale vaccinului pot diferi între cele două doze, efectele după a doua doză fiind, de obicei, mai grave.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea