Social

#medicamente nocive copii #medicamente viroze #codeina copii #tuse codeina #medicemente # efecte adverse medicamente

Medicamente de tuse pentru copii cu efecte nocive. Afla ce nu trebuie sa-i dai vreodata!

Sezonul virozelor si al infectiilor respiratorii este inca in toi, iar cei mai afectati sunt copiii. Ingrijorator este faptul ca unele medicamente, menite sa combata simptomele afectiunilor, nu au efectul scontat, ba chiar le agraveaza starea micutilor.

Conform Agentiei Europene a Medicamentelor, cel mai nociv remediu impotriva tusei, care se administreaza copiilor si se comercializeaza fara reteta, este codeina. Acest ingredient se regaseste in majoritatea produselor folosite drept tratament pentru copii si este transformat cu rapiditate de catre ficat in morfina.

Atunci cand are loc aceasta conversie, organismul micutilor cu varste cuprinse intre 0 si 12 ani poate reactiona imprevizibil. Astfel, riscul aparitiei problemelor respiratorii infantile creste din cauza codeinei, punand sanatatea copilului tau in pericol.

Specialistii considera ca medicamentele pe baza de codeina ar trebui interzise pentru copii si pentru persoane care sufera de afectiuni ale aparatului respirator. Agentia Europeana a Medicamentelor va include aceste tratamente pe lista celor contraindicate copiilor sub 12 ani, intrucat reactia lor in organism este "variabila si imprevizibila".


Sursa foto: groceryheadquarters.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea