Social

#medicamente contrafacute #medicamente cancer #medicamente

Medicamente contrafacute pentru cancer, in farmacii

Mai multi bolnavi de cancer au reclamat la Politie ca au achizitionat citostatice contrafacute de la un lant de farmacii, despre care stiau ca au produse mai ieftine, conform Mediafax.

 

Politistii au deschis o ancheta si au descoperit o retea care se ocupa de importul de medicamente din Turcia, dintre care o parte era exportata mai departe in spatiul intracomunitar, iar o alta parte era vanduta in tara, prin intermediul lantului de farmacii Elena.

Suspectii ar fi vandut medicamente in valoare totala de cinci milioane de euro, insa pana in prezent anchetatorii nu au stabilit exact cate dintre aceste medicamente erau contrafacute.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, medicamentele care au ajuns la bolnavii de cancer nu erau periculoase pentru organism, dar nici nu contineau substanta activa care ar fi trebuit sa-i ajute.

In acest dosar, anchetatorii au facut, miercuri, 64 de perchezitii la domiciliile unor persoane si la sediile unor societati comerciale din Bucuresti si judetele Ilfov, Buzau, Iasi, Ialomita, Arges si Olt, urmand sa fie duse la audieri zece persoane.

"In urma cercetarilor s-a stabilit faptul ca, in perioada anilor 2013-2014, reprezentantii societatilor comerciale implicate ar fi creat circuite fictive pentru introducerea in lantul legal a unor medicamente cu valoare mare de piata utilizate in tratamentele unor boli grave, precum cancer, hepatita, diabet, procurate la negru de pe piata interna sau comunitara. De asemenea, s-a mai stabilit ca, prin intermediul societatilor implicate ar fi fost fost transferate sume importante de bani (aproximativ 5 milioane de euro) catre persoanele vizate din circuitul infractional, iar banii astfel obtinuti fiind reintrodusi in circuitul ilicit prin transferuri bancare si contracte de imprumut fictive", arata Politia Romana, intr-un comunicat de presa.

Sursa foto: atelier.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea