Social

#tuse #cercetari #soareci #medicament minune #medicament raceala #tusea soarecilor

Medicament minune pentru raceala inspirat din tusea soarecilor

O echipa de cercetatori chinezi de la colegiul Guangzhou Medical din China a descoperit faptul ca soarecii pot sa tuseasca, lucru ce poate ajuta la crearea de noi medicamente care sa trateze raceala mult mai repede.

In cadrul experimentului, 40 de rozatoare au fost expuse la capsaicina, o substanta iritanta, care se gaseste in ardeiul iute, si inchise intr-un dispozitiv care masoara aerul inspirat si expirat de animal. Medicii au observat ca din cauza acestei substante soareceii scoteau sunete ciudate, precum tusea.

"Ar fi interesant sa vedem daca putem sa facem soarecii sa tuseasca voluntar si, daca da, care sunt mecanismele neuronale pe care le foloseste creierul pentru a face acest lucru", a declarat neurobiologul Erich Jarvis.

De asemenea, in urma cercetarii s-a descoperit ca micile rozatoare isi canta una alteia pe frecvente ultrasonice si, mai mult, acestea rad atunci cand sunt gadilate si au o grimasa atunci cand simt durere.

Sursa foto: lifeslittlemysteries.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea