Social

#strigat de ajutor #medic ati #ati #medic

Medic, strigat de ajutor catre juristi! Le cere sa intervina in cazul calomniilor din Social Media

Un medic galatean le cere juristilor colegiului Medicilor sa intervina in cazul in care apar calomnii la adresa medicilor pe retelele de socializare.

 

Medicul Paul Ichim, fost senator PNL in perioada 2008-2016, s-a declarat revoltat de un mesaj transmis pe retelele de socializare, in care cadrele medicale erau acuzate ca au intubat un pacient contrar vointei acestuia, precizand ca acest lucru se face in baza unui protocol, in functie de starea de sanatate a pacientului, iar procedura are reguli precise.

“Am citit o postare dimineata, de-a dreptul.... naucitoare. In ea se spunea ca o persoana de vreo 50 de ani ajunsa cu Covid in spital, ar fi fost dusa in ATI si contrar vointei personale a fost intubata si a murit.

La prima citire constati ca astia din lumea medicala sunt de-a dreptul criminali, omoara nevinovatii nevaccinati intubandu-i.

Asemenea sugestie nu trebuie lasata sa circule fara a comenta ceva.

Admisia in terapie intensiva se face in urma unui protocol, functie de statusul biologic al individului, in cazul nostru fiind vorba despre gradul de insuficienta respiratorie. La fel si procedura de asistare mecanica respiratorie, cunoaste reguli precise. Acesti pacienti au o desaturare extrema in oxigen, iar lipsa acestuia in tesuturi afecteaza sever functia cerebrala si a cordului. Nu se vorbeste in situatia de fata de pacienti cu functii cognitive normale. Ei sunt in iminenta de stop cardiorespirator cand se intubeaza. Medicii de acolo trag de pacienti cat mai mult, sa nu ajunga la intubat. Pana si epuizarea musculaturii respiratorii in cadrul hipoxiei, poate precipita un dezastru.

Cand auzi asemenea asertiuni iti vin in cap doua propuneri pentru astfel de indivizi.

Pe afara exista un act prin care pacientul semneaza in perioada in care este constient, daca este de acord cu manevre de resuscitare. La noi, lumea medicala este obligata sa depuna toate eforturile ca sa salveze viata, mai ales ca acesti pacienti sunt inconstienti atunci. Daca nu va convine situatia, aveti destui parlamentari cu pareri ciudate, amendati legea in sensul celor de pe afara, refuzati resuscitarea.

Daca va tot este asa frica de criminalii astia din spitale, de ce nu stati acasa sa va sufocati? Acuzele astea au iz penal, ori aveti dovezi in sensul celor afirmate si va adresati forurilor legale competente, ori riscati sa fiti acuzati de calomnie.

II rog pe cei care disemineaza astfel de mesaje, sa fie mai cumpatati, sa se informeze in prealabil.

Cred ca juristii colegiului medicilor, in fata acestor acuze grave, ar cam trebui sa se sesizeze, sa ia atitudine.

NB. Era sa uit. Oare de ce atat de multi mor pe la domicilii si prin containere, asteptand un loc de terapie intensiva?’’, a scris medicul Paul Ichim pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea