Social

# situatie spitale # surse de infectare # coronavirus romania #coronavirus #romania

Medic roman: “O sa ajungem sa tratam oamenii in ambulanta”

Managerul spitalului de boli infectioase Victor Babes, din Timisoara, medicul Cristian Oancea, trage un semnal de alarma asupra situatiei in care se afla Romania.

 

Potrivit acestuia, exista trei surse principale de infectare. Iar daca acestea nu vor fi eradicate, medicii vor ajunge sa trateze pacientii in ambulante, deoarece nu vor mai fi locuri in spitale.

“In primul rand, transportul in comun. In al doilea rand, petrecerile private, mai ales ale adolescentilor, care le transmit pe linie familiala parintilor si bunicilor. In al treilea rand, oamenii nu respecta regulile, mai ales purtarea corecta a mastilor, in special cei care lucreaza in fabrici. Ignorarea acestor masuri, in special in ultima perioada, de catre adolescenti, care au transmis acest virus in mediul familial, cei mai afectati fiind varstnicii. Aceste trei mari categorii le-am depistat din anamneza cu pacientii.

Am avut, cel putin la noi in zona, multe petreceri, cu reguli care nu se respectau, si aici autoritatile locale si-au facut datoria. Cred ca ignorarea acestor masuri si iresponsabilitatea in special a adolescentilor ne duc in punctul in care suntem. Cert este ca, in curand, daca nu vom fi solidari si daca nu vom fi responsabili, o sa ajungem sa tratam oamenii in ambulanta, pentru ca nu mai avem unde sa-i punem", a spus Cristian Oancea, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea