Social

#medicul andreea moldovan #tratament covid #Andreea Moldovan

Medic epidemiolog Andreea Moldovan: "Nu va tratati acasa cu claritromicina, dexametazona sau aspirina"

Medicul epidemiolog Andreea Moldovan, secretar de stat in Ministerul Sanatii, atrage atentia asupra numeroaselor scheme de tratatment anti-Covid care au invadat mediul virtual.

Medicul avertizeaza pacientii cu Covid sa nu se trateze acasa cu claritromicina, azitromicina, dexametazona si aspirina, la domiciliu, fara recomandarea medicului. Aceste medicamente, luate la momentul nepotrivit, pot agrava starea de sanatate si pot duce toxicitate la nivelul ficatului.

"Faptul ca avem din ce in ce mai multe cazuri la ATI poate fi pus si pe seama automedicatiei la domiciliu. Unii pacienti se testeaza acasa, iar daca testul iese pozitiv, se automedicheaza asa cum stiu, cum au auzit pe internet, pentru ca nu vor sa mearga la medic, la spital. Multi astfel de pacienti ajung insa in spital cu forme moderate sau severe de boala, tocmai din cauza tratamentului pe care il iau acasa, a declarat medicul pentru Digi24.

Abuzul de tratament cortizonic-antibiotic-anticoagulant, cu metilprednisolon, dexametazona, claritromicina, azitromicina, aspirina, care se face prea devreme in fazele bolii nu face decât sa scada imunitatea organismului si sa lase usa deschisa infectiei, a adaugat medicul.

Sursa foto: stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea