Social

# medic valcea #infectie covid #deces #medic #vaccin

Medic din Valcea, gasit mort in casa in urma infectiei cu covid, desi facuse ambele doze de vaccin

Un medic din Valcea in varsta de 66 de ani a fost gasit mort in locuinta sa. Femeia se afla in izolare cu covid, iar colegii o sunasera sa o intrebe daca poate sa revina la serviciu. Aceasta nu prezentase simptome. Acest caz l-a comentat medicul Monica Pop, care este de parere ca vaccinul nu este chiar atat de eficient si ca ar trebui sa fie testati si vaccinatii.

 

Femeia fusese vaccinata cu ambele doze de vaccin. Ea avea 66 de ani si era cadru medical la spitalul Orasenesc Brezoi din Valcea. Facuse vaccinul Pfizer si a intrat in izolare pe 31 august.

„Demonstreaza inca o data ca vaccinul nu este atat de sigur incat sa opreasca pandemia si ca ar fi trebuit sa faca si test. Si asta este un lucru general.

Si nu este singura, stim foarte bine ca sunt destul, cei care sunt vaccinati si au facut boala, de obicei o forma mai usoara, dar nu toti. Chiar am o prietena care este in reanimare la Bals, a facut vaccinurile ambele, dar a facut o forma mai putin usoara.”, a spus Monica Pop, la Antena 3.

Medicul a mai spus ca oamenii care s-au vaccinat, dar care lucreaza cu publicul, trebuie sa faca un test in fiecare saptamana, pentru a evita imbolnavirea cu virusul.

„Vaccinarea nu inseamna ca trebuie sa renunte la profilaxie, dar deloc. Orice vaccinat trebuie sa faca in continuare metodele de profilaxie si, bineinteles, ca medicii, profesorii, artistii, toti cei care lucreaza cu publicul, trebuie sa faca test in fiecare saptamana, pentru a evita imbolnavirile, chiar daca sunt vaccinati, chiar daca nu”, a mai spus medicul.

Cadrele medicale de la spitalul in care lucra femeia gasita moarta in casa au declarat ca femeia nu avea niciun simptom, desi testul de covid-19 a iesit pozitiv de doua ori.

Evolutiei ei a fost buna, motiv pentru care au si sunat-o daca poate veni sa isi faca tura de garda.

„A fost o tragedie pentru noi a venit ca un trasnet. Nu ne asteptam sa se intample asa ceva. In 31 august eram la raportul de garda si o alta colega era putin racita si i-am zis sa mearga sa isi faca testul.

Si a zis ca merge si ea desi nu avea niciun simptom. A facut testul si m-a anuntat ca a iesit pozitiv. Am ramas surprins. Repeta testul si a iesit pozitiv.

A facut o radiografie si atunci am anuntat Directia de Sanatate si a intrat in izolare la domiciliu. Evolutia a fost relativ buna pentru ca sambata am sunat-o sa vedem in certare se afla si daca poate sa vina pentru ca marti era de garda”, a spus managerul spitalului Orasenesc Brezoi, Valcea.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea