Social

# dr Catalin Cirstoveanu #scandal dezinfectanti # Hexa Pharma #dezinfectanti diluati #Marie Curie

Medic de la Marie Curie: “Faceti, va rog, teste si la medicamente! Mor oamenii”

Unul dintre cei mai cunoscuti medici de la Marie Curie, dr Catalin Cirstoveanu, seful sectiei de terapie intensiva nou-nascuti, lanseaza un apel catre autoritati. Medicul atrage atentia ca nu doar dezinfectantii diluati afecteaza caliatea actului medical. Medicamentele si personalul insuficient sunt alte cauze ca favorizeaza decesul prematur al romanilor.


“Ma simt batjocorit. Noi ii spalam pe copii din cap pina in picioare cu aceste substante. Acum imi dau seama. Mi-au pus alcool cu parfum in substante! Este incredibil! Si ma gandesc la un singur lucru. As fi salvat mai multi copii. Mult mai multi! Nu-mi vine sa cred. Acum inteleg. Stiti, la noi la ATI vin copii colonizati si cu doua, trei bacterii. Am fost la analize cu ei in Germania si mi-au spus ca nu au vazut asemenea bacterii. Suntem tratati ca niste gunoaie! Este incredibil. As fi salvat mai multi copii. Cei care ne conduc nu dau nici un ban pe noi! Asa imi explic de ce ei fug si se opereaza numai in strainatate. Probabil ca ei stiu ceva. Faceti, va rog, teste si la medicamente! Stiu medicamente generice al caror import e protejat de politicieni care nu-si fac efectul. Deloc nu au efect! Sint convins ca vorbim despre acelasi lucru! Mor oamenii din aceasta cauza”, a declarat Catalin Cirstoveanu, seful sectiei de terapie intensiva nou-nascuti de la Marie Curie, pentru tolo.ro.

Medicul Cirstoveanu sustine ca dezinfectantii diluati sunt doar o veriga dintr-un sistem complex, si ca totul trebuie privit in ansamblu: „OK, o sa ne spalam pe maini, o sa reducem infectiile, o sa avem cu ce sa ne spalam, dar - daca nu rezolvam lucrurile global - nu atingem problema”. 

“Nu va concentrati doar pe dezinfectanti. Sectiile care nu au personal medical au cele mai multe infectii medicale. Infectiile nosocomiale variaza intre 3 si 40%. Unde nu ai personal medical te duci la 30% - 40% - 50%. Unde ai personal, unde ai consumabile, unde ai antibiotice si unde te speli pe maini cu ce trebuie, unde ai infrastructura si politici de spital si nationala, poti sa te astepti la valori mici. Noi am avut intre 6 si 12%. Mortalitatea este inca legata de infectii nosocomiale”, a atras atentia medicul si cu alta ocazie, anunta republica.ro.

Sursa foto: cancan.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea