Social

#obezitate #romania #mcdonald`s #kfc #fast-food #junk food

McDonald's si KFC, pusi la zid

McDonald's si KFC inregistreaza vanzari si profituri mari chiar pe timp de criza. Unul din patru romani este obez, conform statisticilor, tocmai din cauza alimentatiei nesanatoase.

250.000 de romani viziteaza in fiecare zi unul din restaurantele celor mari lanturi de fast-food, McDonald's si KFC. Cifra de afaceri a McDolnald's, cel mai mare jucator de pe piata, a fost anul trecut de 108 milioane de euro, in timp ce KFC a inregistrat 40,5 milioane de euro.

In timp ce nutritionistii ataca mancarea de tip junk food si o invinuiesc pentru cresterea in greutate a romanilor, cele doua companii sustin ca mancarea servita este "naturala" si "proaspata".

"Ideea ca produsele sunt pline de chimicale este o poveste. Carnea pe care o folosim in sandviciuri nu contine niciun fel de aditiv. De altfel, folosim doar produse naturale. Chiar si uleiul este suta la suta vegetal. Este comandat special", a spus Cristian Savu, reprezentantul McDonald's in Romania. Si reprezentantii KFC sustin ca produsele lor sunt facute din carne proaspata de pui si sunt sanatoase.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetare Alimentara recomanda consumarea cat mai rara a produselor de tip fast food. Expertul in nutritie ne sfatuieste sa evitam cartofii prajiti, care contin de 3-4 ori mai multe calorii decat cartofii copti sau fierti.

Mencinicopschi sustine, citat de Gandul, ca mancarea junk food ingrasa, deoarece alimenteaza organismul cu "calorii goale de slaba calitate si produc un dezechilibru nutritiv".

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea