Social

#radu mazare #angajati primarie constanta

Mazare: La Primaria Constanta nu vor fi dati oameni afara

Primarul Radu Mazare a declarat, vineri, ca ordonanta data recent de Guvern se refera la reducerea de personal din aparatul central si ca la nivelul administratiei locale nu poate fi vorba de o micsorare a numarului de angajati.

"Eu nu resimt acest lucru in bugetul local ca si incasari care sa inregistreze o scadere dramatica ca sa fim nevoiti sa dam oameni afara", a spus Mazare, precizand ca Primaria Municipiului Constanta a scos la concurs o suta de posturi, insa nu au fost candidati.

"Din cauza salariilor mici, am aproape o suta de posturi care au fost scoase la concurs si nu au fost ocupate din cauza salariilor mici", a mai spus edilul. Radu Mazare (PSD) a participat, vineri, in statiunea Mamaia , la o prima intalnire cu echipa de negociere a PD-L Constanta pentru a stabili colaborarea la nivel local.

"A avut loc o prima intalnire la care am discutat principiile si modul in care vom aplica impreuna programul de coalitie", a precizat liderul PDL Constanta, senatorul Mircea Banias . El a spus ca vor mai urma si alte intalniri si, deocamdata, nu s-a discutat concret despre impartirea descentralizatelor. "Vom evalua toti directorii de deconcentrate, iar cei care nu si-au facut datoria vor fi inlocuiti in conformitate cu legea", a mai spus Banias .

El nu a dorit sa spuna care sunt propunerile PDL pentru functiile de subprefect. La randul sau, liderul PSD Constanta, Radu Mazare a declarat ca echipele de negociere vor mai avea loc si alte discutii in zilele urmatoare si a afirmat ca propunerea PSD pentru functia de prefect ramane Liviu Brailoiu , in conditiile respectarii legii.

Ministrul pentru IMM-uri, Constantin Nita, a precizat, vineri, pentru NewsIn ca actualul guvern doreste o diminuare a cheltuielilor salariale din administratie cu 15-20%. "Liviu Dragnea, Ministrul Administratiei si Internelor , urmeaza sa aiba discutii la nivel local, astfel incat sa poata fi gasite solutii pentru diminuarea cheltuielilor salariale", a precizat Nita.

Surse guvernamentale au explicat ca aceasta reducere a cheltuielilor cu 20% poate fi facuta in doua moduri: prin diminuarea sporurilor si a primelor angajatilor sau prin disponibilizari. Guvernul a decis, in urma sedintei de joi, sa reduca numarul posturilor din aparatul central cu circa 2.000, iar institutiile vizate sunt ministerele, aparatul de lucru al Guvernului, agentiile si autoritatile din subordinea Guvernului si ministerelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea