Social

Matusica Norica, iertata exemplar

Presedintele PNL a iertat-o pe Norica Nicolai , care si-a plimbat rudele prin Senat, la fel cum a tolerat si iesirile lui Ludovic Orban. De un cu totul alt tratament a beneficiat in decembrie anul trecut deputatul Cristian Boureanu, care a primit un an suspendare din PNL.

Primii doi sint insa apropiatii lui Tariceanu, virfuri de lance in razboiul cu Traian Basescu, iar Boureanu este perceput ca facind parte din tabara Cotrocenilor.

Tot ieri, la Senat, Vadim Tudor a transformat-o, in stilu-i cunoscut, pe nepoata in amanta lui Melescanu. Si senatorii, la fel ca si liberalii, au sarit in apararea Noricai Nicolai, au aruncat vina pe ziaristi si au pasat cazul la o comisie.

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a trecut cu vederea scandalul declansat de Norica Nicolai, care si-a plimbat rudele prin Senat, si n-a sanctionat-o pe linie de partid, la fel cum a tolerat si iesirile lui Ludovic Orban. De un cu totul alt tratament a beneficiat in decembrie anul trecut deputatul Cristian Boureanu, care a primit un an suspendare din PNL.

Tariceanu inchide ochii

Calin Popescu Tariceanu i-a transmis senatorului Norica Nicolai prin intermediul liderului de grup sa ia cuvintul in Senat si sa afirme ca regreta incidentul.

I-am cerut liderului de grup parlamentar al Aliantei D.A. din Senat, domnul Puiu Hasotti, sa-i transmita doamnei Nicolai ca ii cer sa faca o declaratie lipsita de orice fel de echivoc in care sa-si manifeste regretul fata de acest incident si sper ca pe viitor astfel de lucruri sa nu se mai intimple, a afirmat Tariceanu.

Ca si ceilalti membri PNL care au incercat sa o apere pe Nicolai, Tariceanu a sustinut nevinovatia acesteia pe considerentul ca din verificari rezulta ca nepoata nu a votat pentru matusa. Nu a votat cineva pentru ea, deci nu este nevoie de o sanctiune, a declarat premierul.

Matusa a cazut la pat

Citeva ore mai tirziu, Norica Nicolai a expediat un comunicat in care anunta ca nu va fi prezenta la Senat pentru ca are probleme de sanatate.

As fi dorit sa fiu prezenta in plenul Senatului pentru a face o declaratie politica in legatura cu incidentul petrecut in sala de sedinte. Din pacate, urmare a acestei situatii, starea sanatatii mele s-a deteriorat, iar diagnosticul de cardiopatie ischemica si angor (ce poate fi confirmat prin certificat medical) nu-mi permite sa particip la lucrarile plenului de astazi, luni, 2 mai 2006. Doresc sa precizez ca imi asum vina si regret faptul ca am acceptat prezenta unei persoane straine in plenul Senatului. Totodata cer scuze colegilor senatori pentru faptul ca gestul meu a adus atingere imaginii Parlamentului, incearca sa se absolve de vina Norica Nicolai.

Seful PNL a ignorat subiectul nepoata

Potrivit unor surse PNL, la sedinta Biroului permanent central al PNL, Calin Popescu Tariceanu nici macar nu a deschis subiectul pe marginea incidentului creat de Norica Nicolai. Singurul care s-a sesizat a fost ministrului Culturii, Adrian Iorgulescu (PNL), care a anticipat intrebarile presei legate de sanctionarea senatoarei.

Tariceanu ar fi spus scurt ca nu are ce discuta si ca este o problema a Senatului, lucru care il va comunica si ziaristilor. Saptamina trecuta, cameramanii au surprins in timpul votului din Senat o persoana necunoscuta care a accesat pupitrul senatoarei PNL. Ulterior, aceasta s-a dovedit a fi o nepoata a Noricai Nicolai Ana Maria Hanes.

Voi raspunde pentru prima chestiune: faptul ca am acceptat sa stea cu mine cit am fost prezenta in sala, dar dupa ce am plecat, nu-mi pot asuma nici un gest facut de altcineva, a afirmat, saptamina trecuta, Norica Nicolai.

Dubla masura

Recent, viceprimarul Ludovic Orban a condus si accidentat o masina apartinind unei firme care a avut contracte cu primaria, insa partidul nici macar n-a luat in discutie cazul sau. PNL l-a iertat si cind le-a jignit grosolan pe Raluca Turcan , Elena Udrea si Anca Boagiu.

Acum, si Norica Nicolai beneficiaza de un tratament special din partea conducerii PNL. Cei doi fac parte din grupul de reactie anti-Basescu si anti-PD de care se foloseste Tariceanu pentru a-i da replici sefului statului.

La polul opus se afla deputatul PNL Cristian Boureanu, care, pentru ca a criticat conducerea partidului ca are tendinta de a negocia in secret cu PSD, a primit cea mai dura sanctiune in afara de excludere : suspendarea pe un an de zile.

Olteanu: Seful nu greseste niciodata

Pe Boureanu l-am sanctionat pentru ca a incalcat statutul PNL si a adus prejudicii PNL, pe cind Norica nu a incalcat statutul, iar conducerea PNL a considerat ca, pentru greseala comisa in Senat, comisia juridica trebuie sa o sanctioneze daca sint probe ca a gresit, a afirmat vicepresedintele PNL Teodor Melescanu.

El nu considera ca este o greseala de atitudine politica.

Atitudinea presedintelui PNL este intotdeauna corecta, a reactionat si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, care a invocat faptul ca doar Delegatia Permanenta a PNL poate sanctiona un parlamentar PNL.

Vadim Tudor a transformat nepoata in amanta

La Senat, Vadim Tudor n-a ratat prilejul sa faca din nou circ.


A cerut clementa pentru Norica Nicolai, pe motiv ca e bolnava, aruncind toata vina pe Teodor Melescanu.

S-ar putea sa vorbesc cu pacat, drept pentru care imi cer de pe acum iertare , dar eu am auzit ca nu are nici o legatura Norica cu acea domnisoara. Nu este nepoata ei, ci o prietena intima, chiar mult prea intima a lui Teodor Melescanu. Asa ca, daca trebuie sanctionat cineva, acela este Melescanu, nu Norica Nicolai, a spus C.V. Tudor.

Liderul PRM a declarat ca presupusa nepoata vine in Senat de trei luni. Mi-e teama sa nu fie un mic caz dimbovitean Monica Lewinsky, a mai afirmat Vadim. Ulterior, intr-o interventie televizata, liderul PRM a recunoscut ca n-are dovezi si a sugerat ca a glumit cu Melescanu.

Nu este singura prostie spusa de Vadim

In replica, Teodor Melescanu a negat orice legatura cu Ana Hodos (n.r. - Hanes) si a afirmat ca a vazut-o doar o singura data, respectiv saptamina trecuta, in plenul Senatului. Nu este singura prostie pe care o spune Vadim Tudor, a declarat Melescanu.

In replica, presedintele PRM a afirmat ca unii mai spun prostii, dar altii isi cladesc intreaga viata pe prostii. Daca o iubesti, draga Teo, ia-o acasa si ia-o si de nevasta, i-a sugerat Vadim colegului liberal.

Presa, obsesia senatorilor

Cinci minute. Din doua ore de sedinta. Atit a alocat ieri conducerea Senatului discutarii scandalului matusa Nicolai. Cei mai aprigi aparatori ai Noricai Nicolai au fost liderul PRM, C.V. Tudor, si seful Senatului, Nicolae Vacaroiu.

Cazul a fost trimis spre judecare Comisiei juridice si de disciplina a Senatului, unde Norica Nicolai este membru. Preocuparea principala a staff-ului Senatului a fost ieri presa. Liderul PNL Varujan Vosganian le-a strigat nervos colegilor lor: Cum a fost posibil sa transpire in presa faptul ca am decontat 11 dolari?, iar C.V. Tudor le-a atras atentia senatorilor: Cazul Nicolai este minor, dar presa urla de zece zile. Trebuie sa le dam ceva, nu vedeti ca jurnalistii nu au subiecte?.

Joaca de-a votul

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a spus ieri ca Biroul permanent al Senatului nu a cerut de la televiziuni filmul cu momentul in care nepoata lui Nicolai a votat saptamina trecuta pe cartela senatorului PNL Serban Stratila, dar a precizat ca a primit o scrisoare de la Stratila in care acesta a recunoscut ca si-a lasat cartela de vot in aparat.

Senatorul UDMR Zoltan Puscas a spus ca, atunci cind ati filmat, ea (nepoata - n.r.) nu vota. Doar se juca pe butoane, a confirmat Vacaroiu solidaritatea senatorilor de toate culorile politice in cazul matusa Nicolai.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea