Social

#ion bazac #maternitati #banca mondiala

Maternitati reabilitate cu bani de la Banca Mondiala

Sectiile de obstretica- ginecologie si neonatologie din 22 de spitale vor fi modernizate cu fonduri de la Banca Mondiala , sub coordonarea Ministerului Sanatatii.

"Statisticile arata ca, in Romania, natalitatea este de 10,3 la mie, iar mortalitatea este de 11 la mie, cifre care ne situeaza pe ultimele locuri in Europa", a spus ministrul Bazac , citat de Realitatea.net.

Lucrarile de reabilitate vor beneficia de fonduri totale de 60 milioane de euro, iar proiectele vor avea o durata de la 4 la 24 de luni, in functie de gradul de dificultate al modernizarilor.

Sectii de obstretica-ginecologie si neonatologie care urmeaza sa fie incluse in proiect din de spitale din Bucuresti, Botosani, Suceava, Neamt, Bacau, Iasi, Galati, Braila, Giurgiu, Dolj, Bistrita-Nasaud, Cluj, Harghita, Brasov, Prahova si Mures.

In Bucuresti, vor fi incluse in proiect modernizari la maternitatile din cadrul Spitalului Clinic "I. Cantacuzino ", Spitalului Clinic Universitar de Urgenta, Spitalului Clinic de Urgenta "Sf. Pantelimon " si Spitalului Clinic de Obstretica-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sarbu".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea