Social

#lipsa plata #plata munca suplimentara #munca suplimentare #bugetari

Masura controversata. Munca suplimentara nu se mai plateste!

O serie de masuri aspre, menite sa starneasca adevarate controverse, vor fi luate de Guvern in 2015. Executivul va interzice acordarea tichetelor de masa si a primelor de vacanta catre bugetari, iar munca suplimentara va fi rasplatita doar cu timp liber, nu cu bani.

Cu pretul nemultumirii bugetarilor, masurile sunt explicate ca fiind menite sa reduca cheltuielile institutiilor. Practic, "in 2015, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, vor fi compensate numai cu timp liber corespunzator", se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta citat de Mediafax.

Si salariile bugetarilor vor avea de suferit. De anul viitor, ele vor fi inghetate la nivelul de la finele acestui an, exceptati fiind profesorii, ale caror salarii vor fi majorate cu pana la 10%.

Anul viitor nu vor fi acordate nici ajutoarele sau indemnizatiile la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva, scrie site-ul stirileprotv.ro.

Sursa foto: adaring.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea