Social

# masoni #traditii #solstitiul de vara # rit scotian antic

Masonii de Rit Scotian Antic sarbatoresc Solstitiul de vara conform traditiei seculare

Masonii de Rit Scotian Antic si acceptat din marile loji istorice din Romania sarbatoresc solstitiul de vara conform traditiei seculare.

In data de 2 iulie 2011, conform traditiei ancestrale, Lojile Simbolice si initiatii sai se vor reuni in Tinuta Solstitiala de Vara pentru a celebra cea mai importanta sarbatoare a Masoneriei Universale .

Ca in fiecare an, MAREA LOJA NATIONALA UNITA DIN ROMANIA, fondata la 1880, si Marea Loja Feminina a Romaniei , fondata la 1922, se vor reuni in prezenta unui Colegiu inter-obedential asistat de reprezentantii Marilor Loji din alte tari europene pentru a marca acest important moment in activitatea anuala a Masoneriei Simbolice.

Solstitiul si celebrarea sa isi pierde urma in negura timpului, fiind un ceremonial prezent in toate culturile cunoscute ale Umanitatii. Ca o particularitate, ceremonialul masonic solstitial este de sorginte scotiana si reuneste elemente de caracter universal, avand ca rezultat solemnitatea si simbolistica ecumenismului pur ce permite echilibrarea sensibilitatilor umane si configureaza cu adevarat Centrul Uniunii spirituale si umane.

Plecand de la simbolurile ce sunt instrumente si ajungand la recunoasterea fidelitatii celor din jurul nostru care cred in principiile noastre fundamentale, aceasta ceremonie reuneste deopotriva Masonii si profanii din intreaga lume.

Ceremonia solstitiala va culmina cu o agapa festiva organizata la Clubul Cortina, unde Masonii impreuna cu familiile si prietenii lor vor avea din nou ocazia de a intari legaturile dintre ei si de a face mai puternic lantul uniunii intr-o calduroasa seara a Sfantului Ioan.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea