Social

Masinile de epoca, in parada pe litoral

Sute de turisti si localnici au ovationat, la sfarsitul saptamanii trecute, parada autoturismelor de epoca ce a strabatut principalele bulevarde ale statiunii Mamaia, precum si strazile municipiului Constanta, manifestarea marcand deschiderea campaniei de promovare a noului sezon estival .

Pentru a pastra farmecul vremurilor de demult, automobilele au plecat chiar din fata Cazinoului din Constanta si au traversat tot orasul. Astfel, 16 autoturisme din perioada interbelica, sau chiar de la inceputul secolului trecut, au fost admirate in cadrul unei inedite Parade a Vehiculelor de Epoca. Spectatorii au fost incantati si de masinile militare care au rezistat celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Zeci de turisti au venit sa le admire, s-au fotografiat cu ele si chiar au incercat sa le conduca. Vedeta paradei a fost un automobil Volvo 1800, cumparat de un constantean de la o primarie din Olanda. Masina este identica cu automobilul condus de Roger Moore in serialul "Sfantul". Evenimentul a reunit autoturisme de epoca, ale caror echipaje le-au dat intalnire constantenilor si turistilor, pe parcursul defilarii, la spectacolul de muzica, dans si divertisment organizat pe scena de la Cazinoul din Mamaia. Publicul spectator a urmarit un alt spectacol de exceptie, show-ul aeronautic, pregatit si prezentat in premiera de pilotii Aerodromului Tuzla, cu trei aeronave de acrobatie Katana, spectacol aviatic ce se va repeta in aceasta vara pentru turistii de pe litoral.

Evenimentul a facut parte din seria manifestarilor organizate de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului - Litoral in cadrul campaniei "Deschide Litoralul romanesc - Cu NATO pe...Litoral", care s-a desfasurat pana ieri. Parada a fost insotita de un echipaj al Serviciului Politiei Rutiere, masinile plecand din fata Cazinoului din Constanta, au parcurs principalele bulevarde ale orasului, s-au oprit in fata Salii Sporturilor pentru a fi admirate, apoi si-au continuat drumul pana la Cazinoul din Mamaia. Autoturismele au fost parcate pe faleza, iar turistii si constantenii le-au admirat si fotografiat.

Pe scena amenajata in fata Cazinoului a inceput apoi un spectacol artistic multi-etnic, de muzica si dans, oferit de ansambluri ale principalelor etnii din Dobrogea. Oamenii prezenti in centrul statiunii Mamaia au putut vedea dansuri aromane, grecesti, turcesti, dar si un recital al Ansamblului Plaiuri Dobrogene. In timpul acestui spectacol, zona a fost survolata de trei aeronave tip Katana de la Aerodromul Tuzla, spre bucuria copiilor aflati in Mamaia.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea