Social

#emil boc #masina electrica #infrastructura

Masina electrica, viitorul Romaniei in viziunea lui Boc

Masina electrica va duce tara noastra in epoca progresului tehnologic. Guvernul a inceput sa lucreze la idei de implementare a automobilului care polueaza semnificativ mai putin, iar detaliile vor veni pe parcurs.

Dan Lazar, consilier al lui Emil Boc si presedinte al "Grupului de lucru interministerial pentru stabilirea unei strategii de incurajare a fabricarii autovehiculului electric in Romania", spune ca, desi intentiile exista, ar putea dura mult pana la hotarari concrete.

"Am inceput si eu, azi, sa caut mai multe informatii despre subiect. Nu avem o viziune - la asta lucram. M-am decis sa conduc si eu, cat de curand, un asemenea automobil. Gandim o strategie referitoare la infrastructura ce trebuie creata, in primul rand montarea de prize de alimentare in orasele mari", a declarat Lazar pentru Gandul.

Automobilul electric este o prioritate declarata a actualei presedintii spaniole a Comisiei Europene, iar premierul a luat in serios masina ecologica si a creat comisia interministeriala care tocmai si-a inceput activitatea.

Se pare ca Guvernul nu planuieste deocamdata o colaborare stransa cu producatorii autohtoni si nici Constantin Stroe , vicepresedintele Dacia Renault si presedintele Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania, nu este incantat de proiect. "Deocamdata, Renault nu ia in considerare fabricarea unui automobil electric in Romania", a declarat Stroe.

"Asa cum, cu zeci de ani in urma, dar nu cu foarte multi, aparea primul computer care nu incapea intr-o jumatate din sala aceasta si astazi discutam de laptopuri si de calculatoare in miniatura, sunt convins ca si aici tehnologia va evolua in cativa ani buni, iar automobilul electric nu va fi doar o idee nastrusnica, va fi un lucru real, impus atat de nevoile vietii de zi cu zi, cat si de resursele planetei si nu in ultimul rand de protectia mediului", a spus premierul Emi Boc, citat de Gandul.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea