Social

#masca obligatorie #coronavirus

Masca de protectie, obligatorie si in aer liber in doua judete din Romania

Din cauza numarului mare de infectari cu noul coronavirus, doua judete din Romania impun purtarea mastii de protectie si in spatiile deschise.

Astfel, prefectul de Dambovita, Aurelian Popa, a propus Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta aprobarea unei decizii prin care purtarea mastii de protectie sa devina obligatorie in spatii exterioare precum piete sau targuri. Intre timp, autoritatile au constatat un nou focar de COVID-19 la un centru de dializa, unde noua pacienti au fost diagnosticati cu aceasta boala.

”Luand in considerare faptul ca situatia epidemiologica din judetul Dambovita, generata de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la inregistrarea unui numar extrem de mare de cazuri, fiind un risc epidemiologic ridicat, in circumstante de nerespectare a masurilor legale in vigoare, prefectul Judetului Dambovita a supus dezbaterii astazi, 28.07.2020, un proiect de hotarare a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Dambovita prin care se propune extinderea obligativitatii purtarii mastii si in spatiile publice deschise in care sunt organizate piete, targuri sau oboare. Totodata, se propune pentru comerciantii care desfasoara astfel de activitati obligativitatea purtarii, atat a mastii de protectie cat si a manusilor”, anunta Prefectura Dambovita, marti dupa-amiaza.

Aceeasi masura este luata si in judetul Arges, unde numarul persoanelor bolnave de coronavirus a crescut alarmant.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea