Social

#masca de protectie obligatorie #masca de protectie

Masca de protectie, OBLIGATORIE pe strada! De cand se aplica masura

Masca de protectie devine obligatorie in toate spatiile publice deschise, in orasele sau localitatile in care incidenta cazurilor de Covid depaseste 6 la mia de locuitori. Masura devine obligatorie incepand de joi.

 

Cseke Attila, ministrul Sănătății, și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, scrie realitatea.net. 

Potrivit documentului, se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie in toate spatiile publice deschise, in localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori. 

În acest moment, incidența la nivel național se apropie vertiginos de pragul de 6 la mia de locuitori. In acelasi timp, 5 judete au depasit deja incidenta de 6 cazuri la mie. Cel mai grav este in judetul Ilfov unde incidenta a depasit astazi 11 cazuri la mie, dar si in Capitala, unde incidenta se apopie alarmant de pragul de 11 cazuri la mie. Astfel, incepand de maine toti locuitorii din Bucuresti, dar si din localitatile din judetele Ilfov, Cluj, Dolj, Iasi si Timis au obligatia de a purta masca pe strada.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea