Social

#valul 4 #Valeriu Gheorghita #masca obligatorie #covid #masca de protectie

Masca de protectie, din nou obligatorie. Anuntul facut de Valeriu Gheorghita

Odata cu valul 4 al coronavirusului, masca de protectie ar putea devenit, din nou, obligatorie. Masca de protectie ramane, in continuare, cea mai importanta bariera de protectie in fata tulpinilor de coronavirus.

Intrebat daca venirea valului 4 inseamna si ca masca va redeveni obligatorie, Gheorghita a raspuns: "Acum s-a renuntat la obligativitatea ei, dar nu inseamna ca nu trebuie sa o purtam cand intram in zone aglomerate, unde expunerea la persoane e crescuta, iar riscul de infectare e mare".

Cat despre vaccinare, Valeriu Gheorghita a precizat ca aceasta este, in continuare, cea mai buna forma de protectie impotrica formelor grave si foarte grave de Covid. 

"Prin vaccinare nu putem preveni 100% din infectiile asimptomatice. Putem sa prevenim 50-60% din infectiile asimptomatice. Putem sa ne infectam, sa facem forme asimptomatice sau usoare, sa intram in contact cu o persoana vulnerabila si sa transmitem boala, chiar daca statistic, riscul de a o transmite e cu 50% mai scazut", a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea